Tervetuloa | Johdanto peliin | Pisteet | Galleria

Johdanto peliin

TekGuiden esittely

Tekijät

Tekniikan museo

Innovaattori

Tekniikan museo on täynnä ihmeellisiä innovaatioita ja kiehtovia tarinoita tekniikasta. Miten lapamato, Piikkilangankiristäjä ja tervaräkärit liittyvät suomalaisen teollisuuden historiaan? Se selviää pelaamalla TekGame-peliä Tekniikan museossa.

TekGame-pelissä kartutat pistepottiasi ratkomalla näyttelykohteisiin liittyviä arvoituksia. Innovaatioiden kehittäminen vaatii tietoa ja luovuutta. TekGame-pelissä luovuuskouluttaja Aimo ja insinööri Iina tutustuttavat Sinut suomalaisiin innovaatioihin ja testaavat innovaatiotaitojasi. Pelin lopussa selviää, kumpi osa-alue on tällä kertaa vahvuutesi, tieto vai luovuus. Onko sinulla tekniikan asiantuntemusta? Entä uskallatko jakaa ideasi muiden pelaajien kanssa pelin galleriasivuilla?

Insinööri Iina

Luovuuskouluttaja Aimo

Sitä ei voi korjata, jos se ei ole rikki. Luovuus kuuluu kaikille!

Hei. Olen Iina ja olen insinööri. Leikkimielisesti olen kuullut sanottavan, että insinöörin tehtävä on "keksiä ratkaisuja ongelmille, joiden olemassaoloa et olisi itse ikinä keksinyt". Toimenkuvaani kuuluvatkin eksaktin tiedon haaliminen, visaiset tekniikkapähkinät ja aivonystyröiden ammatillinen jumppaaminen. Vapaa-ajallani opettelen harrastuksen vuoksi piin desimaaleja ja ehtiessäni koodaan uusia nettisivuja roolipeliyhdistykselle.

Myös vasara pysyy käsissäni, ja tarvittaessa osaan korjata vaikeimmatkin vipstaakit ja mikättimet. Joskus innostun testaamaan teknisiä taitojani kantapään kautta, ja järjestän pimeäksi puoli kaupunkia tai kadotan huolella väsäämäni koodinpätkän bittiavaruuteen. Vääristäkin johtopäätöksistä oppii!

"Mikä yhdistää salamaa ja insinööriä? Ensin välähtää ja sitten korjataan vahingot!", kuittailee ystäväni Aimo tällaisissa tilanteissa.

"Jokainen lapsi on taiteilija; ongelma onkin pysyä taiteilijana kasvettaessa aikuiseksi", totesi aikoinaan Pablo Picasso, tuo Espanjan lahja kaikille kubismin ihailijoille! Tästä juuri taiteessa ja luovuudessa on kyse, ja tätä totuutta myös minä, luovuuskouluttaja Aimo, koetan elämässä, maailmankaikkeudessa ja kaikessa viljellä!

Luovuus sisällämme on rajaton, ääretön, rannaton mahdollisuuksien vuoksi! Se on sisäinen voimamme, kykymme luoda uutta, kykymme löytää uusia tapoja tehdä asioita, kykymme ilmaista itseämme, kommunikoida, nauraa, hengittää! Luovuus on innovaatioiden ja keksintöjen lähde! Luovuus on ihanaa hulluutta!

Luovuus ei vaadi Iinan teknisiä taitoja, luovuus vaatii vain halun luoda ja taidon heittäytyä luovuuden virtaan; siitä kaikki lähtee! Voimme olla luovia jokaisessa hetkessä; töissä, koulussa, vapaa-ajalla, kyse on vain uskalluksesta!

Uskallatko sinä? Uskalletaanko yhdessä, sinä ja minä?!

Copyright © 2011–2014 Tekniikan museo, Sanna Laakkonen ja pelaajat